van Pallet tot Zitbank

Van Pallet tot zitbank: ons recht op de openbare ruimte.

Des palettes transformés en bancs: notre droit à l’espace public

Na het einde van de winteropvang, zochten we een project dat uiting moest geven aan het gevoel dakloos te zijn. Wat kan een dakloze gebruiken als bed, als tafel en stoel? Het straatmeubilair, de stadsbank is een logisch symbool voor iemand zonder dak boven zijn hoofd.
We werkten een namiddag samen met “Atelier Groot Eiland”, om ons de knepen van het vak bij te brengen, nadat we eerst op het internet een degelijk ontwerp voor een stadsbank hadden gevonden. Dankzij deze aanpak werd het ontwerp nog verstevigd. En deze samenwerking was direct ook de goede stimulans die ons ertoe bracht, te streven naar een product waar iedereen met recht fier kan zijn !
Na de “ruwbouw” volgde dan ook de verfijnde afwerking, zodat het ruwe pallethout, dat nu fluweelzacht aanvoelde, uitnodigde om er ons languit op uit te strekken.
Met ons Logo erop en enkele inspirerende zinnen, werd het helemaal een stukje van onszelf.
We willen deze banken nu verder gebruiken in een soort straat-theater, waarin we uitdrukking willen geven aan het gevoel, nergens terecht te kunnen of afhankelijk te zijn van de winteropvang om simpelweg te overleven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s