De bank bij Albatros

In Albatros kozen we weer voor een andere aanpak. Tijdens 3 sessies van telkens 1 tot 1.30 uur, wisselden we ideeën uit over welke betekenis en kansen een onthaalhuis voor ieder inhield. Het leidde tot heel wat boeiende gesprekken en thema’s, waarbij de nadruk vooral lag op de positieve ervaringen, krachten en kansen die de mensen hier maar ook op straat, hadden ervaren. Ieder probeerde er één boodschap uit te puren, die hij of zij wilde vereeuwigen op “onze” zitbank. Deze had trouwens als centrale slogan:

Mijn bank, mijn bed, mijn dak, mijn woning.

Om dit praktisch te realiseren, kozen we ervoor om enkele extra planken aan de rugleuning toe te voegen, zodat de boodschappen voor nieuw aangekomen mensen in Albatros, in het oog springen.

We wilden dit realiseren door gebruik te maken van een lasercutter. Met dit instrument kan je bijvoorbeeld de zelfgeschreven boodschappen in hout branden.

Samen met enkele bewoners van Albatros, konden we de klus in 3 sessies in een Fablab* realiseren.

 

* Een Fablab is een collectieve werkplaats, die tegen gebruiksprijs, allerlei hoogtechnologische machines ter beschikking stelt. Die moet je wel eerst zelf leren bedienen.

 

albatros1albatros2

albatros3